Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 27 okt 2015 / 11:08 uur

Oud-voorzitter DFB Zwanziger: WK 2006 is gekocht

Franz Beckenbauer houdt vol dat er geen omkoping is gepleegd in aanloop naar de toewijzing van het WK 2006 aan Duitsland, maar Theo Zwanziger zegt in Bild bewijzen te hebben die het tegendeel aantonen.

Documenten

De voormalige voorzitter van de Duitse voetbalbond (2006 – 2012) is advocaat en beschikt over documenten die volgens hem bewijzen dat er moedwillig 250 miljoen dollar smeergeld is betaald aan de inmiddels overleden Charles Dempsey.

Doordat de Nieuw-Zeelander bij de toewijzing van het WK op het laatste moment zou hebben afgezien van een stem, won Duitsland de verkiezing met 12-11 van Zuid-Afrika.

Ongefundeerd

Tijdschrift Der Spiegel kwam als eerste met de berichtgeving dat Duitsland het WK zou hebben gekocht. Beckenbauer, die voorzitter was van het organisatiecomité, bestrijdt dat er sprake is van omkoping. Ook de Duitse voetbalbond noemt de aantijgingen ongefundeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud-voorzitter DFB Zwanziger: WK 2006 is gekocht
Sluiten