Dion Mebius
Dion Mebius Sport 25 okt 2015 / 21:24 uur

Max Verstappen vierde in spektakelrace Austin

Max Verstappen heeft zondag in de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn beste resultaat in de Formule 1 geëvenaard. De jonge Nederlandse rookie eindigde als vierde op het circuit van Austin, evenals eerder dit jaar in Hongarije. Hij moest de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg en de Ferrari van Sebastian Vettel voor zich dulden.

Een regenrace was voorspeld in Austin, maar het bleef wonderwel droog. Het maakte de achttienjarige Limburger niets uit. Hij startte vanaf de achtste plek en rukte via fraaie inhaalacties op naar de kop van het veld. De derde plek, zijn eerste podium, was zelfs even in bereik, maar dat bleek nog te veel van het goede voor de coureur van Toro Rosso.

Terwijl Verstappen voorlopig blij is met een vierde plaats mag Lewis Hamilton zijn derde wereldtitel vieren. Hij is daarmee de zesde coureur die minstens drie wereldtitels op zijn naam heeft staan. De Brit bekroonde het kampioenschap met de overwinning in de Grand Prix, zijn tiende van dit seizoen. De zege betekende dat de coureur van Mercedes de laatste drie races van het seizoen niet meer in te halen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Verstappen vierde in spektakelrace Austin
Sluiten