Johan van Boven
Johan van Boven Sport 12 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

KNVB: Wel of geen EK, Danny Blind blijft bondscoach

Danny Blind blijft sowieso bondscoach, ook al loopt hij met Oranje het EK van volgend jaar in Frankrijk mis. Dat zegt Bert van Oostveen in gesprek met Metro. „We gaan bij de KNVB geen gekke dingen doen. Danny zit na de wedstrijd tegen Tsjechië ook nog gewoon of de bank. Of dat nou tijdens een play-offduel is of tijdens een oefenwedstrijd, dat maakt niet uit.”

Als Turkije dinsdagavond minimaal een puntje pakt tegen IJsland, maakt het niet meer uit wat Nederland voor resultaat tegen de Tsjechen boekt. Dan eindigt de ploeg van Blind als vierde in groep A en gaat het Europees kampioenschap aan de neus van Nederland voorbij. Voor de directeur betaald voetbal is dat geen reden om de bondscoach (die het in de kwalificatiereeks van Guus Hiddink overnam) de laan uit te sturen.

Steun

„Hij heeft een contract tot en met het WK van 2018 en ergens in 2016 hebben we een evaluatiemoment”, aldus Van Oostveen. „We vinden dat Danny goed bezig is en hij kan rekenen op steun van de KNVB en die moet hij ook van het Nederlandse volk krijgen.”

Zelf denkt de baas van het Nederlandse voetbal ook niet aan opstappen. „Als we het EK mislopen is dat een bittere teleurstelling. Maar we zijn volop aan het bouwen en construeren, dan moet je niet weglopen. Ook de minder leuke tijden horen bij sport. Ik sta liever met een zilveren of bronzen medaille in mijn hand, maar if you can’t stand the heat, stay out of the kitchen.”

Bovendien sluit Van Oostveen niet uit dat het Nederlands elftal alsnog via een achterdeurtje de play-offs bereikt. „Ik heb een Amerikaanse buurvrouw en zij vroeg vanochtend hoe het met me gaat. Toen ik de situatie van Oranje uitlegde en vertelde dat we aan een zijden draadje hangen, zei ze: ‘you only need a small chance’. Die Amerikaanse instelling vind ik wel mooi.”

Morgen in Metro een uitgebreid interview met Bert van Oostveen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
KNVB: Wel of geen EK, Danny Blind blijft bondscoach
Sluiten