Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Klopp belooft ‘wilde speelstijl’ bij Liverpool

De Duitse Jurgen Klopp werd vrijdag voor het eerst wakker als manager van Liverpool. De voormalig-trainer van Borussia Dortmund wordt onthaald als de grote verlosser in Liverpool, maar wat voor speelstijl kunnen we eigenlijk van hem verwachten? „Een wilde”, antwoord hij op de vraag van Liverpool TV, gevolgd door een schaterlach.

Het is kenmerkend voor de man die in Dortmund ook ongekend populair was. Over zijn speelstijl zei hij eerder „Arsenal speelt als een orkest, maar ze spelen een ‘silent song’. Ik hou van heavy metal.” Na zijn vertrek bij BVB werd zijn naam bij iedere vacature van een topclub genoemd, maar Klopp besloot een sabbatical te houden. Toen de job bij Liverpool vrij kwam, hoefde hij echter niet lang na te denken. De 48-jarige Klopp had tevens een boodschap voor de supporters: „We moeten veranderen van ‘doubter’ naar ‘believer’. Nu.”

‘The normal one’

In zijn eerste persconferentie vrijdagochtend herhaalt de nieuwe manager dat. „Het is heel belangrijk dat de spelers het zien als een nieuwe start.” Klopp heeft er in ieder geval zin in: „Het is een perfect moment.” Zaterdag 17 oktober speelt Liverpool zijn eerste wedstrijd onder Klopp, uit tegen Tottenham Hotspur. Maar dan moeten we nog geen wonderen van hem verwachten. „José Mourinho is ”the special one’, ik ben ‘the normal one’.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Klopp belooft ‘wilde speelstijl’ bij Liverpool
Sluiten