Johan van Boven
Johan van Boven Sport 22 okt 2015 / 07:20 uur

Hooligans Kiev jagen op donkere medesupporters

Er kan weer een nieuw dieptepunt aan de geschiedenis van het voetbal worden toegevoegd. Dinsdagavond deelden hooligans van Dinamo Kiev tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Chelsea rake klappen uit aan donkere supporters. De vier fans die het slachtoffer waren, zijn nota bene ook aanhangers van Dinamo.

Rookbommen

Er was geen enkele steward, agent of medesupporter die ingreep toen de vier donkere mannen werden opgejaagd door leden van de harde kern. Aanvankelijk konden ze nog vluchten, maar eenmaal bij de trap aangekomen kregen ze het zwaar te verduren.

Het is niet de eerste keer dat de supporters van Dinamo zich ernstig misdragen. Vorig seizoen liep het Europa Leagueduel Guingamp volledig uit de hand, omdat de fans rookbommen en andere voorwerpen op het veld gooiden. Ook betraden ze de grasmat.

Het kwam de club op een boete te staan en tijdens de volgende wedstrijd moest een deel van het stadion dicht blijven. De UEFA heeft onderstaande beelden inmiddels in bezit en er volgt ongetwijfeld een nieuwe straf voor Dinamo Kiev.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJuerwL5sMc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hooligans Kiev jagen op donkere medesupporters
Sluiten