Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 9 okt 2015 / 12:10 uur

CL-optreden Makkelie leidt tot aanpassing UEFA-regel

Het is de 40e minuut in het Champions League-duel tussen Arsenal en Olympiakos als de bal na een corner over de doellijn lijkt te caramboleren. Het gaat echter zo snel dat het voor scheidsrechter Bas Nijhuis onmogelijk is om te zien of de bal daadwerkelijk de lijn gepasseerd is. Zijn assistent Danny Makkelie staat als vijfde man naast de paal en weet het zeker: doelpunt Olympiakos. Met zijn armen wijst hij naar de middenstip om dat te bevestigen.

Maar dat was tegen de regels van de UEFA. De vijfde man mag namelijk alleen verbaal met de scheidsrechter communiceren en mag geen handgebaren maken. Hoofd arbitrage Pierluigi Collina prijst Makkelies optreden echter en wil die regel nu veranderen. „Hij ging te ver, maar op een positieve manier. Hij zal niet worden gestraft, maar als voorbeeld gebruikt worden.” De aanpassing is inmiddels ook door de IFAB geaccepteerd en zal per direct worden doorgevoerd.

Bekijk hieronder het doelpunt, dat als eigen goal van keeper David Ospina de boeken in gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CL-optreden Makkelie leidt tot aanpassing UEFA-regel
Sluiten