Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 29 okt 2015 / 17:27 uur

Ajaxfans witheet na besluit Utrecht en willen actie

De supportersverenigingen van Ajax zijn witheet op de gemeente Utrecht en weigeren zich neer te leggen bij het besluit van burgemeester Jan van Zanen dat er geen Ajaxfans mee mogen naar het uitduel met FC Utrecht op 13 december.

„Dit besluit is belachelijk en schandalig”, reageert Sander Huisman van supportersvereniging AFCA. „We gaan kijken wat we hier tegen kunnen doen, want dit kunnen we niet over onze kant laten gaan. Ik ben geen jurist, maar dit volkomen idiote besluit moet teruggedraaid worden.”

„Wij gaan ons nu beraden op acties, maar in de goede zin van het woord. Dit zijn wanpraktijken en dit moet worden teruggedraaid. Nu worden precies de verkeerde mensen gestraft. Dit is de omgekeerde wereld.”

Fans

Huisman neemt Ajax niets kwalijk. „Ajax is ook over de zeik. De club kan hier weinig aan doen. Maar de fans zijn woedend. Facebook loopt helemaal vol met reacties. We kunnen al niet naar Feyenoord en bij Den Haag weigeren ze kaarten af te geven voor ons, dan komt ook FC Utrecht er nog eens bij.”

Drie uitduels

„Dat zijn nou net de drie uitwedstrijden waar we nog een klein beetje enthousiast van worden. Want met al die combiregelingen is het vaak al ellende voor ons bij uitduels.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajaxfans witheet na besluit Utrecht en willen actie
Sluiten