Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 29 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Ajaxfans dupe van antisemitisch lied Utrechtfans

Ajaxsupporters mogen niet mee naar de uitwedstrijd van hun club tegen FC Utrecht op 13 december. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft dat donderdag besloten, omdat het risico te groot is dat de wedstrijd uitloopt op een veldslag tussen supporters van beide clubs. „Het is zeer betreurenswaardig dat dit nodig is”, schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.

Vreemd genoeg worden nu de Ajaxsupporters gestraft voor het feit dat een gedeelte van de Utrechtfans antisemitische liederen zong. „Het lijkt inderdaad de wereld op z’n kop”, zegt Sander Huisman van supportersvereniging AFCA in een eerste reactie. „Maar ik ben op mijn werk en ik kom net uit een vergadering. Ik wil eerst even overleggen voordat we met een officieel standpunt komen.”

https://www.youtube.com/watch?v=57z0SJ4g5QY

De KNVB bestrafte FC Utrecht vanwege de schandalige spreekkoren met een geldboete en het bevel dat de Bunnikside, het vak waar de harde kern van Utrecht zit, bij de eerstvolgende wedstrijd tegen Ajax leeg moest blijven. De harde kern kan echter wel kaartjes kopen voor andere plaatsen in het stadion. Dat is niet beheersbaar, volgens de gemeente.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajaxfans dupe van antisemitisch lied Utrechtfans
Sluiten