Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 29 okt 2015 / 16:23 uur

Ajaxdirecteur Slop: Schandalig wat er nu gebeurt

Ajax is woedend dat het geen supporters mag meenemen naar het uitduel met FC Utrecht van 13 december aanstaande. Jeroen Slop laat namens de directie van Ajax weten zwaar teleurgesteld te zijn.

„Ja, om te beginnen in de gemeente Utrecht”, zegt Slop op de site van de Amsterdamse club. „Zij hebben besloten dat onze fans thuis moeten blijven. Maar natuurlijk zijn wij ook teleurgesteld in de directie van FC Utrecht. Door de truc die zij toepassen, omzeilen ze de straf, met als gevolg dat wij nu zonder fans moeten komen.”

Schandalig

„Wij vinden het schandalig dat de daders van deze zeer kwetsende spreekkoren nu bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn en wij zonder supporters af moeten reizen. Ajax is nu de dupe. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een straf die de KNVB aan FC Utrecht heeft opgelegd?”

https://www.youtube.com/watch?v=57z0SJ4g5QY

Enkele jaren geleden kon de wedstrijd FC Utrecht – Ajax door slechts 600 Ajacieden bezocht worden. De afgelopen seizoenen reisden steevast 1200 uitfans mee naar Utrecht. Slop vervolgt: „Vergeet het sportieve aspect niet. Voor onze spelers is de steun van een vol uitvak meer dan welkom. Los daarvan vinden wij dat onze supporters deze wedstrijd gewoon bij moeten kunnen wonen. Wij zijn het dan ook absoluut niet eens met deze gang van zaken.”

Gemeente

Ajax heeft er veel aan gedaan om te voorkomen dat deze maatregel genomen zou worden. Slop legt uit: „Toen wij enkele weken geleden hoorden wat er speelde, hebben wij gelijk de gemeente Amsterdam benaderd om contact op te nemen met hun collega’s in Utrecht. Dat is gebeurd, en ondanks hun goede inspanningen niet met het gewenste resultaat.”

KNVB

Ook de briefwisseling met de gemeente, FC Utrecht en de KNVB die daarop volgde, leidde niet tot een oplossing waar wij mee konden leven. De KNVB heeft zich nog wel ingespannen om dat wat nu gebeurd is te voorkomen. Voor hen is dit natuurlijk ook een hard gelag."

Rode kaart

„Wij hebben nooit begrepen waarom de aan FC Utrecht opgelegde sanctie gekoppeld moest worden aan het eerstvolgende duel tegen ons. Als een speler naar aanleiding van een rode kaart geschorst wordt, geldt dat toch ook niet voor de eerstvolgende wedstrijd tegen diezelfde tegenstander? Hoe dan ook, wat er nu is gebeurd, is schandalig."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajaxdirecteur Slop: Schandalig wat er nu gebeurt
Sluiten