Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 6 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

10 hilarische uitspraken van Jurgen Klopp

Het lijkt een kwestie van dagen voordat Jurgen Klopp gepresenteerd wordt als de nieuwe manager van Liverpool. Met de entree van de voormalig Borussia Dortmund-coach in de Premier League krijgen Louis van Gaal en José Mourinho er een geduchte concurrent bij wat betreft pakkende uitspraken. Wij zetten de 10 grappigste van Klopp op een rij.

Lees ook: Docent: Koeman nog slechter dan Van Gaal

1 Rode kaart

Klopp kreeg in het Champions League-duel met Napoli een rode kaart na een woede-uitbarsting. ‘Ik ben best trots op mijn eerste rode kaart als trainer. Wat ik deed? Ik vroeg de vierde official: ‘Hoeveel fouten van jullie zijn hier vanavond toegestaan? Als het er vijftien zijn, hebben jullie er nog één over.’

2 Borstvoeding

Na een zeldzame zege van Dortmund bij Bayern München zei Klopp: ‘De laatste keer dat Dortmund hier won, kreeg het grootste gedeelte van mijn selectie nog borstvoeding."

3 Gevangenis

Nadat sterspeler Mats Hummels geblesseerd was uitgevallen werd de vraag gesteld wat Dortmund nu ging doen ‘We zullen op Mats wachten zoals een goede vrouw wacht op haar man tot die uit de gevangenis komt.’

4 Bazooka

Voorafgaand aan de topper tegen rivaal Bayern München werd Klopp gevraagd naar de kansen van Dortmund. ‘Wij hebben een pijl en boog en op een goede dag kunnen we ze raken. Maar Bayern heeft een bazooka.’

5 Kleiner

Toen Mario Gotze vertrok naar Pep Guardiola’s Bayern: ‘Als het iemands fout is, dan is het mijn fout. Ik kan mezelf niet kleiner maken en Spaans leren.’

6 Heavy metal

Over Arsenal-manager Arsène Wenger: ‘Hij houdt er van om te voetballen, de bal rond te laten gaan. Arsenal speelt als een orkest, maar ze spelen een ‘silent song’. Ik hou van heavy metal.’

7 Vijfde divisie

Over zijn spelerscarrière: ‘Ik had het talent voor de vijfde divisie, maar het verstand van de Bundesliga. Het resultaat was dat ik in de tweede divisie speelde.’

8 Bezemsteel

Reactie op gerucht dat Mats Hummels naar Manchester United zou gaan. ‘Als dat geen bullshit verhaal is, eet ik een bezemsteel op.’

9 Geweldige ervaring

Na afloop van de verloren Champions League-finale tegen Bayern München: ‘Het enige wat ik kan zeggen is dat het een geweldige ervaring was. Londen is de stad van de Olympische Spelen, het weer was mooi, alleen het resultaat zuigt enorm!’

10 Positief

Nadat Dortmund een zeldzame nederlaag had geleden moest Klopp na afloop uiteraard bij veel journalisten langs. Bij de laatste verslaggever zei hij: ‘Toen ik het eerste interview gaf was ik zeer teleurgesteld. Tien minuten later tijdens het tweede gesprek had ik al een beter gevoel, en nu na een half uur dacht ik dat we de wedstrijd hadden gewonnen.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
10 hilarische uitspraken van Jurgen Klopp
Sluiten