Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 15 sep 2015 / 13:27 uur

Xavi: Van Gaal kon je vernederen en ophemelen

Xavi voetbalt tegenwoordig voor drie man een een paardenkop in Qatar, maar zegt momenteel meer plezier in het voetballen te hebben dan in zijn tijd bij Barcelona. Bij Al-Sadd verdient de kleine spelmaker een slordige tien miljoen euro per jaar, maar dat heeft er niets mee te maken, aldus de Catalaan. In gesprek met het Spaanse Marca blikt Xavi ook nog even terug op zijn tijd met Louis van Gaal als trainer bij Barça.

Lees ook: Video: Debuut Xavi in troosteloze ambiance

„Ik zal hem mijn leven lang herinneren", zei Xavi over de huidige coach van Manchester United. „Maar wel op een goede manier. Hij was heel direct. De ene dag vernederde hij je voor de hele groep en de andere dag vertelde hij dat je Zinedine Zidane was. Dat is zijn manier van werken en ik denk dat het op de lange termijn een positief effect heeft."

Barça B

„Onder Van Gaal stond ik als jonge jongen in de basis in de uitwedstrijd tegen Manchester United en een week later werd ik teruggezet naar Barça B en speelde ik in de derde divisie uit tegen Alcoyano. Dat gebeurt tegenwoordig niet meer en dat is heel jammer. Als je nu als 18-jarig talent bij het eerste zit, neem je het voor lief dat je niet meer teruggezet wordt naar de reserves. Dat is fout. Jonge voetballers moeten zoveel mogelijk spelen en als je dan een keer in het eerste mag opdraven, ben je hongeriger dan ooit."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xavi: Van Gaal kon je vernederen en ophemelen
Sluiten