Dion Mebius
Dion Mebius Sport 26 sep 2015 / 11:33 uur

Vrouwelijke Lewandowski bijna even trefzeker

De naam Lewandowski lijkt deze week garant te staan voor een vrachtlading aan goals. Waar Bayern München-spits Robert Lewandowski met vijf treffers in negen minuten geen spaan heel liet van tegenstander Wolfsburg, deed naamgenote Anja het bijna even goed met vier goals – slechts een dag na het huzarenstukje van de Poolse spits.

Anja Lewandowski, die haar goals maakte voor amateurclub SV Glatten, had tijdens de wedstrijd door hoe toevallig haar prestatie was. “Mijn teamgenoten spoorden me aan om die vijfde te maken”, zegt ze in gesprek met Bild. Dat lukte helaas niet: voor Anja bleef de teller steken op vier. Zelf denkt ze te weten waar dat aan ligt. “Ik zou graag Roberts beheersing voor de goal willen hebben.”

Nummer negen

De 18-jarige speelster, die ook met nummer 9 op haar rug speelt, volgt haar naamgenoot bij Bayern München al een tijd met grote belanstelling. "Sinds zijn transfer vanuit Polen naar Borussia Dortmund is hij mijn lievelingsspeler. Toen hij naar München ging heb ik ook een shirtje gekocht. Het is cool om een Bayern-shirtje met mijn eigen naam op de rug te hebben."

Lees ook: Guardiola loopt weg tijdens persconferentie

De goals van Lewandowski, nog éénmaal. Om het af te leren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouwelijke Lewandowski bijna even trefzeker
Sluiten