Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 18 sep 2015 / 13:34 uur

‘Verstappen kan gekke dingen doen in Singapore’

Max Verstappen maakt zich op voor zijn dertiende Grand Prix in de Formule 1. Zondagavond gaat hij in Singapore proberen opnieuw in de punten te rijden. Het stratencircuit, dat gekenmerkt wordt door de vele bochten, hobbels en stof, is hem op het lijf geschreven, denkt autocoureur Tom Coronel.

Verstappen, die vrijdag zevende werd in de eerste vrije training in Singapore, heeft zelf ook hoge verwachtingen van de GP. Hij gaf al aan te mikken op een zevende, achtste plaats. Coronel sluit zich daarbij aan: „In Singapore komt het zondag meer aan op lef en goed bochtenwerk, dan op pure snelheid. Dat is in het voordeel van Max, aangezien hij natuurlijk een mindere auto heeft dan zijn concurrenten.”

Kangoeroe

„Het parcours in Singapore heeft zo veel hobbels dat het af en toe echt hobbelen als een kangoeroe is. Niet iedereen kan daarmee omgaan, maar voor een fel jochie als Max is dat geen probleem.” verwacht Coronel. „Dat hij goed kan sturen, liet hij in Monaco bijvoorbeeld ook al zien. Als hij zaterdag in de laatste vrije training zijn zevende plek weet vast te houden, kan hij gekke dingen doen zondag.”

Verstappen zal bij de GP, die in de avond gereden wordt, een speciale glitterhelm dragen. „Die zal wel mooi stralen in het licht, dan heeft hij een soort discobal op zijn hoofd.” lacht Coronel. Naast zijn nieuwe helm presenteerde Verstappen deze week ook zijn nieuwe geliefde aan de buitenwereld, de Zweedse Mikaela Ahlin-Kottulinsky.

Er is dus een hoop gebeurd sinds de nog steeds 17-jarige Verstappen in maart zijn eerste GP in de Formule 1 reed. „Maar hij is echt niets veranderd.” beweert Coronel, die hem al lang volgt en goed contact heeft met de jongeling. „Max is zó opgegroeid met racen, die wist al voor dat hij geboren werd dat hij de Formule 1 in zou gaan. Voor mij was het slechts de vraag wanneer hij zou beginnen. Al die aandacht en druk doet hem ook weinig. Max ziet gewoon een gaspedaal, een rempedaal en een stuur en gaat racen. En anders helpt zijn vader hem daar wel bij.”

Bekijk hieronder de uitslag van de eerste vrije training, die werd gewonnen door Nico Rosberg. De Grand Prix van Singapore wordt zondag om 14.00 Nederlandse tijd gereden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Verstappen kan gekke dingen doen in Singapore’
Sluiten