Dion Mebius
Dion Mebius Sport 19 sep 2015 / 11:08 uur

Utrecht eist miljoenen en stapt opnieuw naar rechter

FC Utrecht rekende zich rijk toen hun oud-speler Michel Vorm in 2014 de overstap maakte van Swansea City naar Tottenham Hotspur maakte. De Domstedelingen hadden immers een doorverkooppercentage bedongen die hen miljoenen zou opleveren. Via een slinkse truc zag de club echter geen cent, en daarom stapt het nu al voor de tweede keer naar de rechter.

Vorm werd betrokken bij een ruildeal, waarbij ook spelers Ben Davies en Gylfi Sigurdsson betrokken waren. Omdat Swansea geld zou moeten afdragen voor een transfer van Vorm kozen ze ervoor om de keeper met een waarde van 0 in de transactie op te nemen, en het bij de andere spelers te verrekenen. Op deze manier hoefde de club uit Wales geen geld over te maken naar Nederland.

Lees ook: Engelse club publiceert criteria nieuwe hoofdtrainer

Utrecht stapte al eerder naar de FIFA-rechter, maar die deed een uitspraak die in het voordeel van Swansea uitviel. De club stapt nu daarom naar het internationale sporttribunaal CAS. Gary Monk, coach van Swansea, maakt zich nog niet al te druk. „Wat ons betreft zit alles goed. Ik ben ook niet bezorgd, we runnen deze club perfect”, sprak hij tegenover Wales Online.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Utrecht eist miljoenen en stapt opnieuw naar rechter
Sluiten