Dion Mebius
Dion Mebius Sport 6 sep 2015 / 11:42 uur

‘Trotse’ Seedorf ziet oud-topvoetballers schitteren

Ruim 10.000 man zagen vandaag hoe Thierry Henry het opnam tegen Luis Figo. Niet in een Champions League-duel, maar voor het goede doel in winderig Alkmaar, en wel op initiatief van Clarence Seedorf. ‘Wat we vandaag hebben gezien is uniek.’

Het gebeurt niet elke dag dat oud-topvoetballers in Nederland hun gezicht laten zien, en dus puilt de bus op weg naar het AFAS-stadion uit. Dion (21) en Stefan (24) moeten staan wegens het ruimtegebrek, maar dat mag de voorpret niet drukken.

Vandaag gaan ze namelijk zien hoe spelers als Figo, Makélélé en Hierro het opnemen tegen Henry, Cafú en Van der Sar. „Dit zijn geweldige wedstrijden. Deze spelers waren absolute top en kunnen nog steeds ongelofelijk goed voetballen. Bovendien wordt er altijd veel gescoord in benefietwedstrijden.”

Zere kuiten

En gescoord, dat werd er zeker. Maar liefst 11 doelpunten werden er in het regenachtige Alkmaar gemaakt, de een nog mooier dan de ander. Seedorf, de initiator van de benefietwedstrijd en ambassadeur van de Laureus Stichting, het goede doel van deze middag, speelde bovendien bij beide elftallen een helft mee.

„Mijn kuiten vragen me waarom ik hier aan ben begonnen”, lacht hij tijdens de persconferentie na de wedstrijd. „Maar we hebben hier wel iets unieks neergezet. In Nederland zijn we vaak nuchter, maar hier mogen we trots op zijn.”

Kippenvel

De opbrengst voor het Laureus Fonds, dat zich door middel van sport wil inzetten voor jongeren met maatschappelijke problemen, is namelijk flink. Niet alleen gaat de opbrengst van de wedstrijd naar de organisatie, ook hebben de deelnemende spelers bij een veiling een aardige duit in het zakje gedaan.

„De spelers toonden spirit, ook op het veld”, vindt Seedorf. „Ik heb genoten. Maar nog belangrijker: ik denk dat het publiek ook heeft genoten.” Dat geldt in ieder geval wel voor Dion, blijkt uit een Whatsappje na afloop. „Was heerlijk! Ook kippenvel bij Henry?”

Reageer op artikel:
‘Trotse’ Seedorf ziet oud-topvoetballers schitteren
Sluiten