Dion Mebius
Dion Mebius Sport 28 sep 2015 / 05:35 uur

Top 3 Sportvideo’s: Francesco Totti

Francesco Totti mocht gisteren alweer zijn 39ste verjaardag vieren, maar de levende AS Roma-legende zal zich wel eens feestelijker hebben gevoeld. Zaterdag liep Totti in de wedstrijd tegen Carpi namelijk een spierblessure op, waardoor hij zijn zondag met de benen gestrekt zal hebben moeten doorbrengen

Een mooi moment voor ons om dat ook even te doen en een blik te werpen op de indrukwekkende carrière van Il Bimbo de Oro!

1. Duo met Batigol

Totti debuteerde al voor AS Roma in 1993, maar pas in 2001 kregen hij en de hele stad waar ze al zo lang naar smachtten. Samen met Gabriel Batistuta, ook wel liefkozend ‘Batigol’ genoemd, vormde Totti een ijzersterk duo. Roma, jarenlang zwalkend door financiële sores, mocht zich dankzij het trefzekere tweetal weer eens de sterkste van Italië noemen.

2. Laatste prijs

Landskampioen hebben Totti en consorten zich sindsdien niet meer mogen noemen. Juventus, Internazionale en AC Milan hadden steevast meer te besteden, waardoor Roma nooit meer de Serie A won. De laatste prijs die Totti met zijn geliefde team pakte is daardoor toch al weer van zeven jaar geleden. Juventus dolf toen het onderspit om de strijd om de Coppa Italia.

3. Haat-liefdeverhouding met Azzurri

Bij zijn club was de Romanista altijd de onbetwiste leider, maar in wedstrijden voor zijn land had Totti het vaak wat lastiger. Zijn verhouding met het nationale elftal mag gerust in de categorie ‘haat-liefde’ worden ingedeeld: zo verloor Totti in 2000 een EK-finale, won hij die van het WK in 2006 en werd hij zelf op controversiële wijze met een rode kaart weggestuurd tegen Zuid-Korea in 2002.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Top 3 Sportvideo’s: Francesco Totti
Sluiten