Elena van Doorn
Elena van Doorn Sport 24 sep 2015 / 09:44 uur

Slechtste vrouwenvoetbalteam ooit krijgt eigen soap

De vrouwen scoorden welgeteld nul keer in de achttien competitiewedstrijden en ze kregen 324 doelpunten tegen, maar dat mag het damesteam van de Waalwijkse club WSC niet tegenhouden. De beroerde prestaties waren reden genoeg voor de KNVB om de dames een eigen soap te geven.

Gedurende het hele seizoen worden de dames gevolgd. De trainingen, wedstrijden en de ploeguitjes. Alles wordt vastgelegd en maandelijks verschijnt er een filmpje op de website. Het vrouwenteam begon vorig seizoen in de laagste klasse „en daar horen we ook, denk ik", aldus coach Carola Sprangers.

‘Los’ bij eerste goal

Het doel van de dames? Dat is toch vooral het maken van een goal. „Dan gaat het helemaal los hier bij WSC. Dan vieren we feest!" De dames die hiervoor nog nooit eerder voetbalden, kregen in de eerste wedstrijd flinke klappen met 35 doelpunten tegen. „Maar gaandeweg werden we beter", aldus een positief ingestelde coach.

Lees ook: ‘Aanvoerder Zuid-Koreaans vrouwenteam is een man’

De ploeg vindt het vooral erg gezellig samen. „We hebben veel plezier in de wedstrijden. Sportiviteit vinden we het belangrijkste.” Of de dames ook werkelijk een goal gaan maken dit seizoen, dat kan gevolgd worden op voetbal.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Slechtste vrouwenvoetbalteam ooit krijgt eigen soap
Sluiten