Dion Mebius
Dion Mebius Sport 26 sep 2015

Ongemakkelijk perspraatje ADO over Chinese assistent

De komst van de Chinese assistent Gao Hongbo bij ADO Den Haag houdt enkele dagen na de aankondiging nog altijd de gemoederen bezig. Eerst liet ADO-sponsor John van Zweden zich al zeer kritisch uit over ‘die rare spleetoog’, en nu is er zelfs onduidelijkheid of Hongbo wel echt assistent wordt. Dat bleek uit een uiterst ongemakkelijk perspraatje met ADO-coach Henk Fraser.

Fraser, die duidelijk in zijn maag zit met de komst van de Chinese oud-bondscoach, geeft zelf aan dat het vooral om een ‘kennisoverdracht’ zou gaan. De trainer van ADO werd aan een vragenvuur onderworpen nadat een ADO-woordvoerder eerder aan Telesport had laten weten dat Hongbo ‘kwam snuffelen, maar zeker niet als assistent van Fraser’.

‘Andere culturen’

Voor de camera van Omroep West verklaarde Fraser dat hij Hongbo weliswaar niet kende, maar dat hij openstaat voor mensen uit andere culturen. „Misschien kan ik er zelfs mijn winst uit halen. Mocht dat aan de orde zijn. Nogmaals: mocht dat aan de orde zijn." Bang voor zijn baan is de coach niet. „Ik weet heel goed wat ADO Den Haag en Wang (de eigenaar, red.) met me willen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ongemakkelijk perspraatje ADO over Chinese assistent
Sluiten