Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 15 sep 2015

Johan Derksen ontslagen door uitgever

Johan Derksen is op staande voet ontslagen bij WPG Uitgevers. Directe aanleiding van het ontslag is het idee van Derksen om een nieuw voetbaltijdschrift te beginnen. In de VARA Gids sprak hij recent over een samenwerking tussen Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Hans Kraay jr., Jan Boskamp en Derksen zelf. Het blad moet Voetbal Inside gaan heten.

Druppel

Met deze plannen zou hij zijn nog lopende arbeidsovereenkomst met WPG schenden. Het zou ook de druppel zijn die bij WPG de emmer deed overlopen. Derksen haalt geregeld hard uit naar het blad Voetbal International en zijn voormalig collega’s.

Lees en bekijk ook: Confrontatie Johan en Loretta in Koffietijd

Gebrouilleerd

Derksen was al lange tijd met de uitgeverij van ‘zijn’ voormalige titel Voetbal International gebrouilleerd. Eerder stapte Dersken al op als hoofdredacteur van het WPG-tijdschrift en begin dit jaar werd bekend dat de samenwerking tussen het voetbalmagazine en het tv-programma van RTL (dat inmiddels Voetbal Inside heet) stopt. Derksen had nog wel een lopend contract voor zijn boeken bij de uitgeverij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Johan Derksen ontslagen door uitgever
Sluiten