Redactie Metro
Redactie Metro Sport 22 sep 2015

Hahn: Met Zwolle ervaren hoe mooi de beker is

Feyenoord speelt donderdagavond in de tweede ronde van KNVB beker thuis tegen PEC Zwolle. Keeper Warner Hahn stond vorig seizoen met de Zwollenaren nog in de finale, nu speelt hij bij de Rotterdammers.

Nog wat gehoord deze week uit Zwolle?

Hahn: „Nou, reken maar dat ze blij zijn dat ze gelijk in De Kuip tegen Feyenoord starten. Na de halve finale en finale van vorig seizoen is het voor PEC nu direct weer een grote wedstrijd. Vergis je niet – als voetballer van een ‘kleinere’ club is het fantastisch om in De Kuip te voetballen. Op een doordeweekse avond, veel mensen op de tribune en aan het einde van de avond weten of je wel of niet door bent.”

Met Eric Botteghin zal het trouwens ook lekker praten zijn over de KNVB beker.
„Ha, ja, maar hij is gelukkig opgehouden me te herinneren aan de finale.”

Denk je er nog weleens aan terug?
„Nou, op de muren van de spelerstunnel zijn alle belangrijke wedstrijden die in De Kuip zijn gespeeld vastgelegd. Eric mag er dan over opgehouden zijn, maar er staat nog steeds elke dag op de muur: PEC Zwolle – FC Groningen 0-2. Daar moet nodig een regel met Feyenoord erin onder. Zou mooi zijn als Eric en ik de beker dit jaar samen kunnen pakken.”

Jullie weten hoe het is, zo’n finale in De Kuip.
„Klopt, en reken maar dat we bij Feyenoord ook doordrongen zijn van het belang van de beker. We willen hem winnen – klaar. Ik heb met Zwolle ervaren hoe mooi dit toernooi kan zijn, maar dat het aan jezelf als ploeg is om het nóg mooier te maken. PEC is geen gemakkelijke tegenstander, maar wel direct een lekkere. Winnen van de finalist van vorig seizoen én de winnaar van het jaar ervoor en je zit direct goed in het toernooi.”

Bij PEC was je een van de sterkhouders, bij Feyenoord moet je vooralsnog genoegen nemen met een plaats op de bank.
„De buitenwacht zegt dat het zonde is dat ik niet speel. Vind ik ook, maar op dit moment is het niet anders. Ik heb het naast me neergelegd en train keihard. Ik ben zo ontzettend hongerig naar dat ene moment waarop ik de kans krijg, dat de rest me gestolen kan worden. Er komt een dag waarop ik aan de bak moet, dán moet ik het laten zien. Dáár, het klaar zijn voor dat moment, haal ik mijn motivatie uit.”

Unieke reeks

Het legioen bouwt dit seizoen aan een unieke reeks in De Kuip. Tot op heden zijn alle thuiswedstrijden van Feyenoord volledig uitverkocht. Na Southampton, Olympiakos, FC Utrecht, Vitesse en Willem II zijn ook voor de twee duels met PEC Zwolle alle beschikbare toegangskaarten over de toonbank gegaan. De eerstvolgende wedstrijd waarvoor nog tickets te koop zijn, wordt pas op zondag 25 oktober gespeeld, tegen AZ. Twee weken later komt Ajax naar De Kuip. De voorverkoop voor de klassieker begint vandaag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Hahn: Met Zwolle ervaren hoe mooi de beker is
Sluiten