Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 7 sep 2015 / 16:35 uur

Gregory van der Wiel: Op scherpte is niet te trainen

Gregory van der Wiel was aangeslagen na het verlies van Turkije. De verdediger kon echter ook niet de vinger op de zere plek leggen en zat vooral met veel vraagtekens. „Het is makkelijk om achteraf te zeggen dat we scherpte missen. Ik denk dat iedereen wel scherp aan een wedstrijd begint. Over het mentale aspect hebben wij het eigenlijk nooit binnen het team. Hoe het dan kan dat we opnieuw een vroeg tegendoelpunt moesten incasseren? Ik weet niet hoe dat kan. We stonden wederom niet goed. Ik heb daar geen verklaring voor. Volgens mij kun je niet op scherpte trainen. Het gaat erom of je je taak wel of niet uitvoert. Daarin moet je een eenheid vormen. Als er een verzuimt loop je tegen dit soort dingen op.”

Lees ook: opeenstapeling fouten van bondscoach

Vraagtekens

„Het grootste verschil tussen Turkije en Nederland was dat zij de doelpunten makkelijk maakten. We geven die te makkelijk weg, maar niemand had in de rust het gevoel dat Turkije zoveel beter was. Ik vond ons namelijk wel aardig spelen: we kwamen er goed door via de zijkanten en creëerden kansen, maar doordat we niet scoorden hielpen we Turkije in het zadel. Na die 2-0 kregen we in de tweede helft nog een grote kans op de 2-1. Als je die maakt, krijg je een hele andere wedstrijd. Ik weet niet wat er nu moet gebeuren of dat er iets moet veranderen, dat is niet aan mij.”

Lees ook: Van Oostveen: Ik stap niet uit mezelf op

Topniveau

„Ik wil geen uitspraken doen over of wij wel over winnaarsmentaliteit beschikken of wat er mist. We hebben gefaald als collectief. We hebben de hele week scherp getraind. Misschien heeft het met gebrek aan ervaring te maken. Dan ben je net wat slimmer. Bij Paris Saint-Germain heb je veel spelers die al jarenlang op het hoogste niveau spelen. Dat is internationaal topniveau. Nog niet iedereen bij Oranje zit op dat niveau. Zo vanzelfsprekend is het dan ook niet dat wij de komende twee wedstrijden wel even zullen winnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gregory van der Wiel: Op scherpte is niet te trainen
Sluiten