Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 24 sep 2015 / 11:40 uur

Gemiddeld salaris van 17 miljoen voor 26 topspelers

De wereldvoetbalbond FIFA bracht deze week cijfers naar buiten over de vijf grootste competities in Europa. Het meest in het oog springend waren de salarissen van 26 spelers die de afgelopen twee jaar een grote buitenlandse transfer maakten.

Lees ook: Messi topverdiener over 2014: 65 miljoen euro

Het betreft hier transfers van 35 miljoen euro en hoger. We praten dan onder anderen over spelers als Diego Costa, Cesc Fabregas, Angel Di Maria en Arturo Vidal. Die groep van in totaal 26 spelers blijkt volgens de cijfers van FIFA een enorm salaris te verdienen.

17 miljoen euro

Gemiddeld harken deze topspelers maar liefst 17 miljoen euro per jaar binnen. Gemiddeld, dus sommige voetballers verdienen nog meer dan dat astronomische bedrag. Nog niet zo lang geleden waren dit soort bedragen alleen weggelegd voor Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Premier League

Van de 26 spelers voetballen er twaalf in de Premier League: Diego Costa, Cesc Fabregas, Radamel Falcao, Willian, Kevin De Bruyne, Eliaquim Mangala, Fernandinho, Anthony Martial, Ander Herrera, Alexis Sanchez, Mesut Ozil en Erik Lamela.

La Liga

In Spanje spelen er zes: Luis Suarez, Neymar, James Rodríguez, Jackson Martinez en Roberto Soldado.

PSG

In de Ligue 1, oftewel bij Paris Saint-Germain spelen er maar liefst vijf die de laatste twee jaar een megatransfer maakten: Angel di Maria, David Luiz, Edinson Cavani, Lucas Moura en Marquinhos

Serie A

In Italië spelen er twee: Geoffrey Kondogbia en Gonzalo Higuain

Bundesliga

En tenslotte speelt er nog één in de Bundesliga: Arturo Vidal.

Reageer op artikel:
Gemiddeld salaris van 17 miljoen voor 26 topspelers
Sluiten