Johan van Boven
Johan van Boven Sport 27 sep 2015

Elia en Kongolo: matties op de linkerflank

Verdedigend staat hij nog altijd zijn mannetje, maar Terence Kongolo vervult zijn werkzaamheden vandaag de dag vooral in offensief opzicht. „Het leukste van linksback zijn, is aanvallen”, lacht de Feyenoorder, die vorig seizoen in de as van de defensie een sterk koppel vormde met Sven van Beek.

Lees ook: Elia dankzij zijn vrouw van badboy naar gentleman

De aanwezigheid van Jan-Arie van der Heijden heeft Kongolo naar de linkerkant verdrongen. „Ik mis het centrum nog wel, maar op de linkerflank is het ook leuk. Ik kom vaak aan de bal en ik mag lekker veel aanvallen. Op dat gebied kan ik nu ook mijn kwaliteiten laten zien. In het begin moest ik heel erg wennen aan situaties herkennen. Wat is nu de beste oplossing, dat soort zaken. Maar over hoe het nu gaat, mag ik niet klagen.”

Partner in crime

Dat is mede te danken aan zijn klik met Eljero Elia, zijn partner in crime op de linkerflank. De twee voelen elkaar veelal moeiteloos aan. „Terence en ik zien elkaar ook buiten het voetbal, daardoor ontstaan binnen het veld steeds meer automatismen. Gewoon, omdat we elkaar steeds beter leren kennen en van elkaar weten wat we willen.”

De twee ‘matties’ zullen elkaar nooit laten vallen, bezwoeren ze zondag na de 2-0 zege op PEC Zwolle. „Als Terence mee naar voren komt, weet hij dat het nooit voor niets is. Hij krijgt dan altijd de bal van me terug”, aldus Elia.

PlayStation

Kongolo vult hem aan: „Als we samen naar de gym gaan, hebben we het er al over wat we in het veld gaan doen. Maar we hebben het niet alleen over voetbal hoor. Soms zitten we bij hem thuis ook gewoon lekker te relaxen of spelen we op de PlayStation. Als je buiten het veld een klik hebt, voel je binnen het veld ook een band. Hij ondersteunt mij ook wel eens verdedigend. Zo’n samenwerking is in het voetbal best bijzonder.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Elia en Kongolo: matties op de linkerflank
Sluiten