Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 11 sep 2015 / 15:50 uur

Dumoulin behoudt leiding en verdubbelt voorsprong

Tom Dumoulin heeft weer een grote stap gezet richting winst van de Ronde van Spanje. De 24-jarige Limburger verdedigde zijn rode leiderstrui in de heuvelachtige negentiende etappe met succes en heeft zijn voorsprong op nummer twee Fabio Aru zelfs verdubbeld naar zes seconden. De Fransman Alexis Gougeard kwam als eerste over de streep.

De etappe ging over twee cols van de derde en tweede categorie en bevatte in de slotfase nog een kasseienstrook. Halverwege de etappe was Dumoulins belangrijkste concurrent Aru betrokken bij een valpartij. De Italiaan moest twee keer langs de rondearts voor een behandeling aan zijn linkerarm, maar de schade viel mee. Dumoulin wist de val te ontwijken en moest alleen even in de remmen knijpen.

Waaiers

De stevige Spaanse wind leidde in de slotfase tot waaiers in het peloton. Vooral Movistar-renners Alejandro Valverde en Nairo Quintana trokken ten aanval. Dumoulin zat echter goed mee in de groep der favorieten en bleef dicht bij Aru. Op de kasseienstrook in de laatste kilometers trok Dumoulin er zelf vandoor en pakte hij drie seconden op Aru en de rest.

Zaterdag wacht Dumoulin de taak om zijn trui ook in de loodzware bergetappe te verdedigen. Als hij ook die rit over vier cols van de eerste categorie weet te overleven, rest zondag alleen nog de vlakke etappe naar Madrid.

De allesbeslissende 20e etappe is zaterdag op www.metronieuws.nl te volgen via onze liveblog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dumoulin behoudt leiding en verdubbelt voorsprong
Sluiten