Eefje van Son
Eefje van Son Sport 14 sep 2015 / 13:47 uur

Djokovic winnaar Wimbledon 2015, Federer verslagen

En de winnaar van Wimbledon 2015 is: Novak Djokovic. Voor de derde keer in zijn carrière heeft de Serviër de titel op zijn naam geschreven. Zijn tegenstander, Roger Federer, is zelf ook niet onbekend met het veroveren van deze titel, maar helaas kwam de 33-jarige Zwitser tekort in de finale. Hij maakte onnodige fouten en haalde gewoonweg niet zijn beste niveau. Djokovic speelde daarentegen erg geconcentreerd en was stabiel. Met 7-6, 6-7, 6-4 en 6-3 na drie uur kon Djokovic zijn armen in de lucht gooien op het heilige gras. Ondanks zijn verlies, behaalde Federer een achtste grandslamtitel.

Lees ook: McEnroe: Tennis veel leuker zonder lijnrechters

De wedstrijd werd nog onderbroken door een zomerse bui. Djokovic stond voor en liet zich niet van de wijs brengen toen de zeilen weer van het Centre Court gehaald konden worden.

Geen onbekenden

Al 39 keer speelden de twee tennissers tegen elkaar. Federer deed niet altijd onder voor Djokovic. De Zwitser won namelijk twintig keer. Dit jaar troffen de mannen elkaar al drie keer. Waarvan Djokovic in Rome en Indian Wells won en Federer hem versloeg in Dubai.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Djokovic winnaar Wimbledon 2015, Federer verslagen
Sluiten