Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 11 sep 2015 / 09:05 uur

Becker: nieuwe tactiek van Federer is respectloos

In de jacht op zijn achttiende Grand Slam-titel maakt Roger Federer gebruik van een nieuwe tactiek. Zijn creativiteit wordt echter niet door iedereen gewaardeerd: „Het is bijna respectloos”, sneert voormalig toptennisser Boris Becker.

Op het moment dat zijn tegenstander de bal in de lucht gooit om te serveren snelt Federer naar de servicelijn om vervolgens zijn opponent te verrassen door de service van dichtbij aan te vallen. Sneak attack by Roger wordt het genoemd, of kortweg SABR. „Het is binnen de regels”, weet Becker „Maar in mijn generatie hadden de spelers dit niet geaccepteerd. Wij zouden gezegd hebben ‘Roger, ik vind je heel aardig, maar ik sla de bal recht op je af.’”

US Open

De controversiële truc van Federer werpt voorlopig zijn vruchten af, de Zwitser staat in de halve finale van de US Open, waarin hij het opneemt tegen Stan Wawrinka. Mocht Federer zijn landgenoot weten uit te schakelen dan treft hij de winnaar van het duel tussen Marin Cilic en Novak Djokovic. Die laatste wordt tegenwoordig gecoacht door Becker.

Bekijk hieronder de SABR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Becker: nieuwe tactiek van Federer is respectloos
Sluiten