Dion Mebius
Dion Mebius Sport 26 sep 2015 / 15:50 uur

Bas Dost scoort nu als basisspeler voor Wolfsburg

Bas Dost heeft zijn ploeg Vfl Wolfsburg zaterdag niet aan een overwinning kunnen helpen. De Nederlander opende in de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 de score, maar zag de bezoekers na rust langszij komen dankzij een treffer van de Japanner Hiroshi Kiyotake (1-1). Door dat puntenverlies groeit de achterstand van Wolfsburg op koploper Bayern München opnieuw.

De motor hapert bij Wolfsburg al het hele seizoen. Er werd dan wel gewonnen van Frankfurt en Schalke, maar het doelpuntloze gelijkspel tegen Ingolstadt en de 1-1 in Keulen waren teleurstellend. De Poolse spits Robert Lewandowski van Bayern drukte Wolfsburg dinsdag dieper in de problemen, door vijf goals te maken in nog geen negen minuten tijd.

Lekker, Lewandowski

Diezelfde Lewandowski was vandaag weer op dreef en had een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn club op Mainz. Hij leidde de Duitse kampioen met twee doelpunten langs FSV Mainz 05: 0-3. De eerste treffer van Lewandowski betekende zijn honderdste doelpunt in de Bundesliga. Even later volgde ook nummer 101.

Lees ook: Vrouwelijke Lewandowski bijna even trefzeker

Thomas Müller had na twintig minuten een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om Bayern aan een vroege voorsprong te helpen. Hij schoot zijn strafschop echterover het doel, waardoor het voor rust 0-0 bleef. Lewandowski, dit keer wel in de basis begonnen, opende in de 51e minuut alsnog de score. Hij verdubbelde de voorsprong zelf, waarna Kingsley Coman voor de 0-3 zorgde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bas Dost scoort nu als basisspeler voor Wolfsburg
Sluiten