Dion Mebius
Dion Mebius Sport 30 aug 2015 / 14:42 uur

Vitesse wint verdiend, AZ geklopt in eigen huis

AZ heeft zondag in de Eredivisie opnieuw een teleurstelling moeten incasseren. De ploeg van trainer John van den Brom verloor in eigen stadion met 1-0 van Roda JC. De Australische nieuweling Rostyn Griffiths bezorgde de gepromoveerde Limburgers al hun derde overwinning van dit seizoen.

AZ wacht na vier competitiewedstrijden nog altijd op een zege. De club die in de Europa League met drie overwinningen in vier duels de groepsfase bereikte, heeft na twee nederlagen en twee remises pas twee punten. De Alkmaarders beleven hun slechtste start sinds het seizoen 1987-1988, toen ze na vier duels pas één punt hadden. AZ degradeerde toen uit de eredivisie.

Blunder

Ook Cambuur wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. In Arnhem was Vitesse met 4-1 te sterk voor de Friezen. In het matige duel opende Lewis Baker namens Vitesse al na twee minuten uit een strafschop de score. Sander van de Streek maakte na bijna een half uur de gelijkmaker.

Lees ook: FC Twente ontslaat trainer Alfred Schreuder

Kort daarna zette Abiola Dauda Vitesse na een blunder van doelman Leonard Nienhuis opnieuw op voorsprong. Baker kreeg vervolgens de kans om de de marge te vergroten, maar hij schoot zijn tweede penalty op de lat. Na de rust besliste Guram Kashia met een kopbal alsnog het duel. In de slotfase bepaalde Dominic Solanke de eindstand op 4-1

Reageer op artikel:
Vitesse wint verdiend, AZ geklopt in eigen huis
Sluiten