Johan van Boven
Johan van Boven Sport 5 aug 2015 / 11:53 uur

Uitspraak rechter: fans cel in of shirt Bayern kopen

Drie supporters van 1860 München hebben een wel heel opmerkelijke straf opgelegd gekregen van de rechter die zich over hun zaak boog. Het trio had een fan van stadgenoot en rivaal Bayern in elkaar geslagen en beroofd van zijn voetbalshirt.

Lees ook: Excuses fans FC Utrecht na bezoek aan Westerbork

Ze mogen van rechter Karin Jung kiezen: of vijftien maanden de cel in of het tricot van de club van Arjen Robben kopen. De rechter is zelf ook fan van 1860 München dacht op deze manier de supporters het hardst te kunnen treffen.

Petje

Volgens Duitse media hebben de daders inmiddels een bezoek gebracht aan de fanshop van Bayern om een shirt, sjaal en petje aan te schaffen. De drie moeten de aankopen bij de volgende rechtszitting aan de rechter laten zien, anders moeten ze alsnog de bak in.

Volgens hun advocaat was iets kopen in de fanshop van de grote rivaal al erg genoeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitspraak rechter: fans cel in of shirt Bayern kopen
Sluiten