Johan van Boven
Johan van Boven Sport 17 aug 2015 / 07:20 uur

Pep Guardiola woedend wegens slechte grasmat

Met de 5-0 zege op Hamburger SV heeft Pep Guardiola weinig te klagen over de start van het nieuwe seizoen. Toch ontstak de Catalaanse coach van Bayern München afgelopen weekend in woede. Hij is niet bepaald te spreken over de grasmat in de Allianz Arena.

Toendra

Twee maanden geleden werd het gras in München nog uitgeroepen tot de beste mat van de Bundesliga, maar nu is de ondergrond veranderd in een toendra. Dat komt voornamelijk door het grote aantal wedstrijden dat er de afgelopen weken is afgewerkt.

Lees ook: Guardiola is hypocriet

Zo organiseerde Bayern begin deze maand de Audi Cup waar Real Madrid, Tottenham Hotspur en AC Milan aan deelnamen. Prachtig toernooitje, maar daardoor werden er in twee dagen vier duels afgewerkt in het stadion van de Rekordmeister.

Probleem

„We hebben dit seizoen een probleem”, citeert Bild Guardiola. „Het veld moet verbeterd worden. Het is namelijk een groot verschil of onze aanvallers de bal een seconde eerder of later krijgen. We hebben een goede grasmat nodig!”

Eerder uitte Arjen Robben al zijn zorgen over het veld waarop hij zijn kunsten moet vertonen. „Poeh, het is niet best. Er ligt wel heel veel zand op.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pep Guardiola woedend wegens slechte grasmat
Sluiten