Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 22 aug 2015 / 20:50 uur

Luuk de Jong gaat Jürgen Locadia niet bellen

De PSV’ers hielden na afloop van het teleurstellende gelijke spel tegen Heerenveen (1-1) hun kaken stijf op elkaar betreft de afwezigheid van Jürgen Locadia. Zelfs aanvoerder Luuk de Jong zei dat het iets ‘tussen de club en speler was’.

Homogeniteit

Het woord ‘homogeniteit’ viel vaak in het afgelopen seizoen, het was zelfs een grote reden waarom PSV kampioen werd. Spelers durfden elkaar de waarheid te zeggen. „Dat gebeurt nog steeds”, aldus De Jong. „Maar hierover laat ik me niet uit, het is de keuze van Jürgen. Waarom hij die heeft gemaakt? Daarvoor moet je bij hem zijn. Het is aan de club om daar de consequenties uit te trekken.”

Jongens die wél willen

Heeft hij als aanvoerder zelf nog gedacht om de telefoon te pakken om zijn ploeggenoot te bellen? „Nee, geen moment”, klonk het gedecideerd. „Het is natuurlijk niet fijn voor ons dat dit gebeurt. Ik wil werken met de jongens die wél willen. En als Jürgen weer wil is hij hartstikke bruikbaar. Dat heeft hij al vaak genoeg bewezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Luuk de Jong gaat Jürgen Locadia niet bellen
Sluiten