Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 26 aug 2015 / 14:37 uur

Linkerknie zit Strootman opnieuw flink dwars

Kevin Strootman is momenteel misschien wel de grootste pechvogel in de voetballerij. De Nederlandse middenvelder moet mogelijk voor de derde keer in zeventien maanden een operatie ondergaan aan zijn linkerknie.

Doktersadvies

De speler van AS Roma zou van diverse artsen in Europa het advies hebben gekregen om nog een keer onder het mes te gaan. Mocht hij dit advies opvolgen, dan staat Strootman naar schatting acht maanden langs de kant.

In maart 2014 scheurde Strootman de kruisband van zijn linkerknie af in het competitieduel tegen Napoli. Van die blessure keerde hij in november terug van dat jaar terug. In de competitiewedstrijd tegen Fiorentina in januari 2015 kreeg hij echter een tik op diezelfde knie.

Lees ook: Arts: Knie Strootman komt nooit meer helemaal goed

Moeizaam herstel

In eerste instantie leek de nieuwe blessure mee te vallen, maar bij het operatief verwijderen van littekenweefsel kwam kraakbeenschade aan het licht. Het herstel hiervan verloopt echter niet voorspoedig.

Strootman consulteerde de artsen nadat hij tijdens de voorbereiding in Australië had gemerkt dat hij zijn linkerknie nog steeds niet volledig kon belasten.

Rudi Garcia

„De terugkeer van Kevin is dichtbij”, zei AS Romatrainer Rudi Garcia vorige week nog. „We weten dat een tweede blessure tijd kost om op topniveau terug te keren. Maar Kevin komt terug, sterker dan ooit. Hij is een geweldige speler, een van de sterkste middenvelders ter wereld.”

Lees ook: De pijn van Kevin Strootmans moeder

Strootman maaakte in de zomer 2013 de overstap van PSV naar AS Roma dat ruim 17 miljoen euro voor hem betaalde, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot 20 miljoen. Strootman speelde tot dusverre 31 duels voor de Romeinen. Hij heeft nog een contract heeft tot 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Linkerknie zit Strootman opnieuw flink dwars
Sluiten