Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 23 aug 2015 / 08:45 uur

Jeroen Zoet is niet bezig met Oranje

Als één van de weinige PSV’ers speelde Jeroen Zoet een prima wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1). De keeper zit opnieuw bij de voorselectie van Oranje, maar lijkt niet echt bezig om nu eens een keer de definitieve selectie te halen.

Lastige vragen

Wat moet hij doen om de concurrentie van zich af te schudden? Wat komt hij tekort ten opzichte van bijvoorbeeld Jasper Cillessen en Tim Krul? Hij zal zich het ongetwijfeld wel eens afgevraagd hebben. Maar het blijken lastige vragen voor Zoet en hij ontwijkt ze het liefst. „Het is niet aan mij om te oordelen over de andere jongens, maar ik voel me niet minder. Maar mijn doel is niet om beter te worden voor het Nederlands elftal, maar voor PSV. Mijn doel is om opnieuw kampioen te worden.”

Lees ook: Luuk de Jong gaat Jürgen Locadia niet bellen

Natuurlijk wil Zoet de cruciale duels met IJsland en Turkije meemaken, maar zo zeker als hij zich op het veld profileert, zo bedeesd is hij erbuiten. Verwacht van Zoet geen teksten dat hij in Oranje hoort. „Ik vind het al mooi dat ik bij de beste vier doelmannen van Nederland hoor. Ik kan niet ontkennen dat het de laatste weken met mij persoonlijk lekker gaat. Mijn vorm van vorig seizoen heb ik vast weten te houden.”

Geen issue

De doelman van PSV waakt ervoor om, bijvoorbeeld zoals zijn teamgenoot Adam Maher doet, hardop te roepen dat hij er straks in Frankrijk bij wil zijn. Een gezonde ambitie, maar Zoet wil hem niet uitspreken. „Ik wil er gewoon geen issue van maken. Natuurlijk vind ik het mooi om voor mijn land uit te komen, maar ik ben er niet continue mee bezig van ‘ik moet en ik zal er bij zitten’. Anders gaat dat in mijn hoofd zitten en dan ga je je anders gedragen en anders spelen.”

Een soort van zelfbescherming dus. Maar moet hij niet eens zijn mond opentrekken en roepen ‘ik ben Jeroen Zoet, een goede keeper en speel bij de kampioen van Nederland’. „Zo voel ik me ook, maar dat ziet de bondscoach toch ook wel?”

Goede serie

Zoet weet niet of het nu een voordeel voor hem is dat er met Danny Blind een nieuwe man aan het roer staat. „Dat zijn echt vragen die je de bondscoach moet stellen. Als ik goed speel bij PSV weet ik zeker dat Oranje volgt. Je moet bij je club goed presteren en als je dat een aantal keren achter elkaar doet, krijg je een kans. Dat zie je nu ook bij die jonge jongens van Ajax. Die hebben nu een paar goede wedstrijden gespeeld. Nee, ik heb niet het gevoel dat ze worden voorgetrokken. Als je een goede serie bij je club neerzet, zit je erbij. Of je nu bij Ajax, PSV of Heerenveen speelt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeroen Zoet is niet bezig met Oranje
Sluiten