Kees Leurink
Kees Leurink Sport 27 aug 2015 / 15:15 uur

Invasie: IJsland loopt uit voor interland in A’dam

IJsland is in de ban van hun nationale voetbalelftal. En dat is niet zo gek, want na zes gespeelde wedstrijden, staat het kleine land strak bovenaan met vijftien punten. En goede prestaties zorgen voor voetbalgekte, weten we als Nederlanders als geen ander. De IJslanders zullen volgende week donderdag met zo’n 4.000 supporters naar Amsterdam komen.

Als absoluut getal is dat niet ongewoon, maar het betekent wel dat meer dan één procent van het eiland richting Nederland afreist. IJsland telt immers maar zo’n 323.000 inwoners.

Lees ook: Guus Hiddink is terecht jaloers op elftal van IJsland

„Dit konden we in onze wildste en meest optimistische dromen niet bedenken", vertelt Pétur Orri Gíslason van de IJslandse fanclub tegen Iceland Monitor. Even ter vergelijking: Als het omgekeerd zou zijn, dus als één procent van de Nederlandse bevolking zou afreizen naar IJsland, zou het eiland overspoeld worden met circa 168.000 voetbalgekke Nederlanders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Invasie: IJsland loopt uit voor interland in A’dam
Sluiten