Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 14 aug 2015 / 14:57 uur

HSV begint seizoen tegen angstgegner Bayern

De meeste voetballers kijken er al weken naar uit: de start van de competitie. Bij Hamburger SV ligt dat net even anders. De Hamburgers trappen vrijdagavond het Bundesligaseizoen af met een uitwedstrijd tegen Bayern Munchen. Die uitduels lopen zelden goed af voor HSV.

Lees ook: Foutje: HSV verkoopt fanshirt met bedrukking Hertha

Vorig jaar werd het, mede door twee doelpunten van Arjen Robben, 8-0 voor Bayern. Twee jaar eerder was het zelfs 9-2. In 2011 werd HSV met 5-0 en 6-0 naar huis gestuurd. In totaal wist Bayern de afgelopen vijf thuiswedstrijden tegen HSV 31 keer te scoren, 8 van die goals kwamen van Robben.

Lees ook: Bayern München geeft Hamburger SV pak slaag: 8-0

Naast de beroerde statistieken biedt ook de huidige vorm Die Rothosen weinig hoop. HSV werd vorige week nog uitgeschakeld door Carl Zeiss Jena, uitkomend op het vierde niveau in Duitsland. Vorig seizoen wist HSV op miraculeuze wijze degradatie te voorkomen door in de verlenging Karlsruhe uit te schakelen in de nacompetitie.

Lees ook: HSV viert feest na ongelooflijke ontsnapping

Om 20.30 uur vindt de aftrap plaats in de Allianz Arena waar HSV, zonder de naar Real Betis vertrokken Rafael van der Vaart, het opneemt tegen de grote angstgegner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HSV begint seizoen tegen angstgegner Bayern
Sluiten