Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 13 aug 2015 / 15:25 uur

Hilarische anekdotes over SuperMario bij Liverpool

Mario Balotelli vierde woensdag uitgebreid zijn 25e verjaardag met veel champagne en taart. Maar eigenlijk valt er weinig te vieren voor de Italiaanse spits. De rol van Balotelli bij ‘The Reds’ lijkt namelijk helemaal uitgespeeld. SuperMario hoefde niet mee met de trips van het eerste elftal naar Australië en Azië en hij werd afgelopen weekeinde geen minuut gebruikt in de seizoenopener tegen Stoke City.

Lees ook: ‘Maak Balotelli speler van het jaar bij Liverpool’

De Independent deed donderdag een boekje open over een aantal incidenten waarmee Balotelli zich vorig seizoen onmogelijk maakte op Anfield. De krant zette een aantal hilarische anekdotes van afgelopen seizoen op een rij. Zo misdroeg Balotelli zich op de training in de week na de gevoelige thuisnederlaag tegen aartsrivaal Manchester United. De training werd geleid door Colin Pascoe, op dat moment de assistent-coach van Liverpool.

Lees ook: Balotelli doet schreeuw Ronaldo na

Terwijl Pascoe de groep verzameld had en de spelers streng toesprak, onderbrak Balotelli hem plotseling omdat de Italiaan de geblesseerde Jon Flanagan dertig meter verderop zag langslopen. Zonder reden begon ‘Balo’ te schreeuwen naar zijn geblesseerde ploeggenoot. ‘Hey, hey!!’ Dit tot totale verbijstering en woede van Pascoe, die dreigde de spits naar de kleedkamer te sturen. Later die training maakte de Italiaan het helemaal bont.

Prachtig doelpunt

Balotelli maakte in een trainingspartijtje een werkelijk prachtig doelpunt vanaf de middenlijn. Toeschouwers die getuige waren van de goal keken met open mond toe en eerste elftalspelers schudden hun hoofd in ongeloof. Het doelpunt was weliswaar schitterend, maar er was één probleem: het was een eigen goal.

Het gebeurde bij een 1-1 stand in een trainingspartij van 10 tegen 10. Balotelli zat in de B-ploeg samen met de wissels en de talentvolle junioren. Maar plotseling draaide hij zich om en schoot met volle kracht op doelman Brad Jones, die volstrekt kansloos was op de snoeiharde inzet. SuperMario vond het als enige hilarisch en liep lachend naar de middenstip. Maar het lachen verging hem snel; die hele maand zat de aanvaller niet meer bij de selectie.

Rijbewijs

Het werd hem ook kwalijk genomen dat hij de avond voor het Champions League-duel met Basel tot diep in de nacht wakker bleef met vrienden. Vooral omdat Liverpool werd uitgeschakeld door de Zwitsers. Toen daarna ook nog het rijbewijs van het ‘enfant terrible’ werd afgepakt, omdat hij met 175 km per uur over de M62 raasde, was de maat vol.

Tijdens het kerstfeest op de club bleek dat hij de namen van sommige ploeggenoten niet eens kende en dit waren basisspelers! Dat kwam mede omdat hij nooit met de ploeg at. SuperMario liet liever Italiaans eten thuis bezorgen.

Mino

De clubleiding van Liverpool heeft door deze incidenten eigenlijk al afscheid genomen van de spelers die in de stal zit bij Mino Raiola. Balotelli komt dan ook totaal niet voor in de plannen voor dit seizoen en het is zeer de vraag of Mino hem ook dit keer nog ergens weet onder te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hilarische anekdotes over SuperMario bij Liverpool
Sluiten