Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 5 aug 2015 / 12:17 uur

Dortmund: slomer wifi verbetert sfeer in stadion

Ajax, PSV, PEC Zwolle en FC Utrecht zijn zo maar wat clubs in Nederland die graag naar een ‘smart stadium’ toe willen. De bedoeling hierbij is dat fans zo goed mogelijk ‘connected’ zijn omdat hun smartphones over razendsnel internet beschikken.

Betrokken

De achterliggende gedachte is supporters zo meer te betrekken bij de wedstrijd. Ze kunnen bijvoorbeeld foto’s maken van de sfeer en die delen met hun vrienden, spelsituaties terugzien en appen via de clubapp.

Volgens SportNext loopt Nederland echter nog ver achter op onder meer Amerika met het aanbieden van internetdiensten aan bezoekers van sportwedstrijden.

Internet leidt af

Maar moet het Nederlandse voetbal die richting wel op? Of moeten ‘we’ het voorbeeld volgen van Borussia Dortmund? De Duitse club vaart tegen de stroom in en wil juist de sfeer in het eigen stadion verbeteren door het internetsignaal te verzwakken.

Lees ook: Borussia Dortmund schenkt geen bier aan racisten

De clubleiding vindt dat de fans namelijk te veel afgeleid worden door hun smartphones en denken juist dat het de sfeer ten goede komt als er meer op de wedstrijd wordt gelet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dortmund: slomer wifi verbetert sfeer in stadion
Sluiten