Johan van Boven
Johan van Boven Sport 24 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Chelsea traint op onterecht gegeven rode kaarten

Hij weet het zeker: de arbitrage van de Premier League heeft de pik om hem en zijn club. José Mourinho zweert dat Chelsea opzettelijk wordt benadeeld door de scheidsrechters. Vandaar dat hij zijn ploeg vaak met elf tegen tien spelers laat trainen.

Lees ook: Fan in doktersoutfit treitert Mourinho

„Ik maak geen grapje”, aldus de Portugese coach. „Tijdens de voorbereiding in Canada hebben we het al verschillende keren gedaan, maar we zullen het vaker moeten doen. We moeten weten hoe we met tien man een voorsprong moeten vasthouden of een achterstand moeten ombuigen.”

Kritiek

Chelsea boekte afgelopen weekend met tien man de eerste zege van het seizoen. Aanvoerder John Terry werd tegen West Bromwich Albion het veld uitgestuurd en dat kwam scheidsrechter Mark Clattenburg op veel kritiek te staan. In de eerste wedstrijd tegen Swansea eindigde Chelsea ook al met een man minder.

Mourinho: „Het enige dat ik kan doen is mijn ploeg vaker met tien spelers laten trainen, dat is het enige dat ik in de hand heb.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chelsea traint op onterecht gegeven rode kaarten
Sluiten