Dion Mebius
Dion Mebius Sport 29 aug 2015 / 15:59 uur

Castaignos leidt Eintracht met dubbelslag naar winst

Luc Castaignos had nog niet gescoord voor zijn nieuwe club Eintracht Frankfurt, maar maakt er in zijn eerste doeltreffende optreden meteen twee tegen VfB Stuttgart. De spits was daarmee heel belangrijk voor Die Adler, die voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Bundesliga winnend afsluiten: 4-1.

Eintracht kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Adam Hlousek, maar verdiend was die voorsprong niet te noemen. Daniel Didavi maakte er dan ook snel 1-1 van. Castaignos, die deze zomer overkwam van FC Twente, had echter andere plannen en bepaalde de score weer in het voordeel van Eintracht. Hij werd daarmee de 60ste Nederlander die ooit heeft gescoord in de Bundesliga.

Lees ook: Arsenal wint van machteloos Newcastle na rode kaart

In de tweede helft ontpopte Castaignos zich als de Man of the Match. Eerst werd de spits neergehaald door oud Roda JC- en PSV-doelman Przemyslaw Tyton, die daarvoor werd bestraft met een rode kaart en een penalty. Haris Seferovic verzilverde het buitenkansje. Vlak voor tijd maakte Castaignos als kers op de taart zijn tweede van de middag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Castaignos leidt Eintracht met dubbelslag naar winst
Sluiten