Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 21 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Blind haalt Tete en Riedewald bij Oranje

Bondscoach Danny Blind heeft zijn eerste voorlopige selectie voor het Nederlands Elftal bekend gemaakt. Opvallendste namen zijn die van debutanten Kenny Tete en Jaïro Riedewald (beiden Ajax). Ook Vurnon Anita, Marco van Ginkel en Terence Kongolo keren na een periode van afwezigheid weer terug bij Oranje.

Lees ook: Blind: 80 procent kans op directe plaatsing voor EK

Daryl Janmaat is een opvallende afwezige in de voorselectie. De rechtsback maakte zaterdag een slechte beurt bij zijn club Newcastle United door een domme rode kaart te pakken in het duel met Swansea City. Zijn ploeggenoten Georginio Wijnaldum, Tim Krul en Vurnon Anita zitten er wel bij. Voor de positie van Janmaat heeft Blind met Kenny Tete, Gregory Van der Wiel en Paul Verhaegh nu drie opties. Ajax is door de twee debutanten nu hofleverancier van de voorselectie met vijf spelers. Bekijk hieronder de 31-koppige voorlopige selectie:

Keepers: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Kenny Tete (Ajax), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Celtic), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (FC Porto), Jaïro Riedewald (Ajax) en Daley Blind (Manchester United).

Middenveld: Nigel de Jong (AC Milan), Vurnon Anita (Newcastle United), Marco van Ginkel (Stoke City), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United), Ibrahim Afellay (Stoke City);

Aanval: Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern Munchen), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Bas Dost (Vfl Wolfsburg), Robin van Persie (Fenerbahçe), Memphis Depay (Manchester United) en Jeremain Lens (Sunderland).

Oranje speelt op 3 september de belangrijke thuiswedstrijd tegen IJsland, drie dagen later staat het uitduel met Turkije op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Blind haalt Tete en Riedewald bij Oranje
Sluiten