Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 8 jul 2015 / 15:03 uur

Verrassende nieuwkomer bij tien bestbetaalde spelers

Luis Suarez behoort niet meer tot de tien bestbetaalde voetballers ter wereld. De oud-speler van FC Groningen en Ajax wordt gezien als één van de beste aanvallers ter wereld en won afgelopen seizoen met Barcelona de ‘treble’.

Lees ook: Na de strontkar nu de cup voor Suarez

Asamoah Gyan

De Uruguyaan wordt echter uit de top 10 ‘gekickt’ door Asamoah Gyan. De Ghanees verdiende afgelopen seizoen al de nodige oliedollars bij Al Ain, de nieuwe club van Ryan Babel, maar gaat door zijn transfer naar het Chinese Shanghai SIPG maar liefst ruim 315.000 euro per week verdienen.

Gyan hoeft door zijn riante nieuwe loon op dit moment maar zeven spelers voor te laten gaan die meer verdienen: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Gareth Bale, James Rodriguez, Wayne Rooney en Robin Van Persie. Het gaat hier alléén om het loon betaalt door de club, dus zonder reclame-inkomsten. Met reclame-inkomsten erbij is Messi de grootverdiener onder de voetballers.

Lees ook: Messi grootverdiener

Vreemde eend in de bijt

Dit zevental is onder andere goed voor 7 zeges in de Champions League en 32 landstitels. Gyan daarentegen speelde onder meer één seizoen voor Sunderland en bereikte met Ghana de kwartfinale op het WK 2010.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verrassende nieuwkomer bij tien bestbetaalde spelers
Sluiten