Metro en ANP
Metro en ANP Sport 30 jul 2015 / 14:37 uur

Start eredivisie in gevaar door nieuwe politieacties

Politieacties bedreigen de start van de Eredivisie. De politiebonden kondigen donderdag aan dat het politiepersoneel gaat staken tijdens de eerste speelronde van de eredivisie (7 tot en met 9 augustus) als verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) niet met een beter cao-bod komt.

Burgemeesters

Het is volgens de bonden aan de burgemeesters van de speelsteden om af te wegen of het verantwoord is om een wedstrijd toch door te laten gaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid.

Lees ook: Politie voert actie tijdens Tour de France

Volgens de politiebonden leggen politiemensen die bij deze wedstrijden worden ingezet, hun werk vanaf een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Uitzondering is de wedstrijd Feyenoord-Utrecht zaterdag 8 augustus in Rotterdam. Bij die wedstrijd legt de politie het werk niet neer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Start eredivisie in gevaar door nieuwe politieacties
Sluiten