Johan van Boven
Johan van Boven Sport 29 jul 2015 / 10:21 uur

Nadal tennist met klokje van 7 ton om zijn pols

De meeste sporters doen hun sieraden af voordat ze aan een wedstrijd beginnen. Niet alleen omdat het in veel gevallen verboden is om met bijvoorbeeld een ketting het strijdtoneel te betreden, maar vooral omdat het vaak kostbare voorwerpen zijn.

Lees ook: Tennis is leuker zonder lijnrechters

Rafael Nadal showt daarentegen juist graag wat voor moois hij nu weer heeft gekocht. Tijdens het ATP-toernooi van Hamburg verscheen hij op de baan met een Zwitsers horloge van maar liefst 700.000 euro.

Kristallen

Het gaat om de zogenaamde ‘RM 27-02’ van de beroemde horlogemaker Richard Mille. Er zijn slechts vijftig van dergelijke klokjes (bestaande uit voornamelijk carbon en kwartskristallen) gemaakt.

Nadal verklaarde na zijn overwinning in de eerste op Fernando Verdasco dat hij totaal geen hinder ondervindt van het blinkende horloge aan zijn pols. „Het horloge is zo licht dat ik niet eens door heb dat ik het om heb.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nadal tennist met klokje van 7 ton om zijn pols
Sluiten