Kees Leurink
Kees Leurink Sport 2 jun 2015 / 13:05 uur

Zaakwaarnemer trapt in telefoongrap: Benteke wil weg

Kismet Eris, de zaakwaarnemer van de Belgische spits Christian Benteke, heeft een gevoelige blunder begaan. Een supporter van Aston Villa, de werkgever van Benteke, deed zich aan de telefoon voor als een collega-manager en bleek geïnteresseerd in de kopsterke spits. Eris liep gemakkelijk in de val en gaf daarbij geheime informatie prijs.
Zie ook: Hoe sterk zijn de Rode Duivels nu werkelijk?

Er zijn al langer geruchten dat Benteke een overgang naar een grotere club ziet zitten. Het prijskaartje is nog niet duidelijk, blijkt uit het telefoongesprek. "Ik kan telefonisch niet vertellen of er een ontsnapclausule in het contract van Benteke staat", zo vertelde Eris.

Een stap hogerop

Maar dat de Belg Aston Villa wil verlaten, wordt wel duidelijk: "Christian zal geen nieuw contract tekenen. […] Hij doet er alles aan om de club te verlaten. Dat is niet omdat hij ongelukkig is in Birmingham, maar omdat hij bij een grotere club wil spelen."

Benteke heeft nog een contract tot medio 2017. Het lijkt nu dus uitgesloten dat hij zijn contract uitdienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zaakwaarnemer trapt in telefoongrap: Benteke wil weg
Sluiten