Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 22 jun 2015 / 09:42 uur

UEFA verplicht spelersbus voor rit van 10 seconden

Een bizar voorbeeld van UEFA-bureaucratie afgelopen weekeinde in Tsjechië bij het jeugd EK. Engeland onder 21 speelde zondag tegen de leeftijdsgenoten van Zweden in Olomouc. De Engelse jeugdploeg vertrok te voet, omdat het letterlijk één minuutje lopen was naar het stadion vanaf hun hotel.

Lees ook: Opmerkelijk besluit UEFA: 18 seconden opnieuw spelen

Maar dat was tegen de UEFA-reglementen. Vanwege ‘veiligheidsredenen’ werden de Engelsen door moeilijk kijkende ‘UEFA-jasjes’ gedwongen de bus in te stappen en tien seconden later weer uit te stappen. Na afloop van het groepsduel, dat Engeland met 1-0 won, mocht de ploeg van trainer Gareth Southgate overigens wel te voet naar het hotel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
UEFA verplicht spelersbus voor rit van 10 seconden
Sluiten