Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 2 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

HSV viert feest na ongelooflijke ontsnapping

HSV wist zich gisteravond op miraculeuze wijze te handhaven in de 1. Bundesliga. Toen de blessuretijd van de tweede play-off wedstrijd tegen Karlsruhe aanbrak, stonden de Hamburgers nog op degradatie. In de 91e minuut voorkwam Marcelo Diaz dat door zijn eerste goal ooit voor HSV te maken uit een vrije trap.

In de verlening maakte Nicolai Müller het bevrijdende doelpunt dat Rafael van der Vaart en zijn teamgenoten veilig stelde. Spelers en fans waren uitzinnig en het feest ging na de wedstrijd nog wel even door. De supporters die geen kaartje voor de wedstrijd hadden, hadden zich verzameld in het stadion van HSV om de wedstrijd te kijken.

Unabsteigbar

De spelers vierden achteraf alvast een feestje in de spelersbus nadat ze voor het tweede jaar op rij via de nacompetitie degradatie hadden voorkomen. HSV degradeerde in 51 jaar tijd nog nooit uit de Bundesliga. ‘Unabsteigbar’ noemen ze het in Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
HSV viert feest na ongelooflijke ontsnapping
Sluiten