Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 1 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Historisch veel goals in laatste speelronde Serie A

De Italiaanse competitie staat niet bepaald bekend om zijn spectaculaire uitslagen. Veel teams concentreren zich meer op het voorkomen van tegendoelpunten dan op het maken van goals, maar in de laatste speelronde van het seizoen 2014/2015 heeft de Serie A die denkwijze overboord gegooid met maar liefst 47 doelpunten in tien wedstrijden.

Het was 22 jaar geleden dat er in één Italiaanse speelronde zoveel gescoord werd. De duels Cagliari-Udinese en Internazionale-Empoli eindigden beiden in 4-3, de wedstrijd tussen Napoli en Lazio (2-4) was ook een spektakel.

Napoli

Over heel het seizoen gezien blijft de Serie A qua doelpuntenaantal achter op de eredivisie, maar aan Napoli ligt dat niet. De wedstrijden van de ploeg uit Napels stonden garant voor doelpunten met in totaal 124 voor- en tegentreffers in 38 wedstrijden. De wedstrijden van Chievo waren het minst doelpuntrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Historisch veel goals in laatste speelronde Serie A
Sluiten