Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 17 jun 2015 / 12:02 uur

Duizend aanmeldingen voor opvallende vacature MVV

Voetbalclub MVV zette afgelopen maandag een opvallende vacature op de website: voetballers konden zich aanmelden voor een teststage bij het eerste elftal. Het bericht ontplofte vervolgens in de media, niet alleen in Nederland, maar ook in verschillende andere landen. “We hebben nu al ruim duizend aanmeldingen binnen”, vertelt perschef Stijn Vullings.

Lees ook: Profvoetballer worden? Benader MVV!

De club uit Maastricht krijgt normaal gesproken zo’n tien aanvragen per dag. "Dat gaat via de telefoon, via LinkedIn of mensen komen gewoon hun CV op papier bij de receptie brengen", zegt Vullings. De club besloot daarop om de aanmeldingen via de website te gaan regelen, niet wetend dat het internationaal groot nieuws zou worden.

Brazilië en Amerika

"We hebben aanmeldingen uit Brazilië, Amerika en een hoop uit Italië, omdat het daar veel in de media is geweest." aldus Vullings. MVV is nu in beraad over wat ze met al die aanmeldingen gaan doen. "Ons hoofd scouting gaat er naar kijken. We hopen natuurlijk dat er ook een hoop serieuze aanmeldingen tussen zitten, dat was toch het doel van de actie."

Of er volgend seizoen een nieuwe sterspeler in De Geusselt te bewonderen is, is nog even afwachten "Maar het heeft ons in ieder geval een hoop publiciteit opgeleverd", lacht Vullings. De kans dat het een Braziliaan wordt is in ieder geval klein. "Aan spelers buiten Europa zit een prijskaartje verbonden, die passen niet in het budget van MVV. Of ze moeten wel héél goed zijn, haha."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Duizend aanmeldingen voor opvallende vacature MVV
Sluiten