Redactie Metro
Redactie Metro Sport 6 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Mayweather daagt Pacquiao uit voor nieuw gevecht

Floyd Mayweather stapt graag binnen een jaar nogmaals in de ring om te boksen tegen Manny Pacquiao. De Amerikaan die zaterdag het ‘Gevecht van de Eeuw’ won van de Filipijn heeft dit dinsdag laten weten aan Stephen A. Smith, een journalist van de Amerikaanse sportzender ESPN. “Ik zal binnen een jaar tijd nog een keer tegen hem vechten, na zijn operatie”, aldus Mayweather in een sms aan Smith.Lees ook: Mayweather wint ‘Gevecht van de Eeuw’

Pacquiao kon zaterdag niet voluit vechten vanwege een blessure aan zijn rechterschouder. "In de derde ronde voelde ik pijn in de schouder. Ik kon veel combinaties niet maken vanwege die pijn", liet hij na afloop van het duel in Las Vegas weten. Hij bleek in de training in de aanloop naar het gevecht een pees te hebben gescheurd. Een operatie is noodzakelijk om van die kwetsuur te herstellen. Naar verwachting neemt de revalidatie van die ingreep negen tot twaalf maanden in beslag.

Boze fans

De blessure kreeg maandag nog een vervelende nasleep voor Pacquiao. Twee inwoners van de Amerikaanse staat Nevada maakten bekend hem voor de rechter te slepen, omdat Pacquiao hen en vele anderen zou hebben misleid door zijn blessure te verzwijgen. Met name de mensen die geld hadden ingezet op een zege van Pacquiao zijn kwaad. Hij beweerde zelf de blessure niet te hebben gemeld omdat hij Mayweather niet wijzer wilde maken. De Filipijn streek ondanks zijn nederlaag meer dan 100 miljoen dollar op aan het gevecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mayweather daagt Pacquiao uit voor nieuw gevecht
Sluiten