Metro en ANP
Metro en ANP Sport 3 mei 2015

FC Groningen verovert eerste KNVB-beker

FC Groningen heeft zondag voor het eerst de KNVB-beker veroverd. De ploeg van trainer Erwin van de Looi was in de finale in De Kuip te sterk voor titelverdediger PEC Zwolle: 2-0. Albert Rusnák maakte de doelpunten van de noorderlingen in de 64e en 75e minuut, beide ingeleid door invaller Jarchinio Antonia.

FC Groningen stond in 1989 ook in de finale van het bekertoernooi, maar verloor toen van PSV. Voor PEC Zwolle was het na 1928 en 1977 de derde verloren finale. Vorig jaar pakte de ploeg van trainer Ron Jans voor het eerst de KNVB-beker, door Ajax met 5-1 te verslaan.

Hoofdtoernooi

Als bekerwinnaar heeft FC Groningen zich meteen geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League en mag het op 2 augustus met landskampioen PSV strijden om de Johan Cruijff Schaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
FC Groningen verovert eerste KNVB-beker
Sluiten